Als je het leest geloof je het niet. Je denkt dat dit alleen voorkomt bij kleine bedrijven waar de IT kennis niet altijd aanwezig is. Maar bij een beheerder van een website die al 13 jaar bestaat en dagelijks 25000 bezoekers trekt. Nee toch?

Dit lazen we op Security.nl. Een website over allerlei aspecten die te maken hebben met computer security.

Eén van de bekendste websites op het internet over flight simulators, die al sinds 1996 in de lucht was, is door een hacker vernietigd. AVSIM.com was met ongeveer 25.000 bezoekers per dag ‘s werelds grootste website op het gebied van Microsoft Flight Simulator, hoewel het ook andere aspecten van het onderwerp behandelde. Met name de downloadbibliotheek met meer dan 100.000 bestanden was binnen de wereldwijde Flight Simulator-gemeenschap erg populair. Afgelopen woensdag vond er een aanval plaats waarbij een hacker toegang tot de webserver kreeg en alle bestanden verwijderde.

Tom Allensworth, de oprichter en beheerder van de site, had geen extern backup systeem. “Sommige mensen hebben gevraagd of we geen backups maakten. Ja, we maakten elke dag netjes een backup van de servers. Helaas maakten we de backups tussen onze twee servers.” En de aanvaller wist ook toegang tot de tweede server te krijgen.

Zie hier het hele bericht op security.nl

Dus 100000 bestanden, 25000 bezoekers en dan geen fatsoenlijke backup.

Ja, dingen gaan fout. Nu door een hacker, maar soms gewoon door computerstoringen. Je moet dus altijd voorbereid zijn op dit soort zaken.
Een backup en nog één en nog één buiten het pand. En een noodprocedure als het toch fout gaat.

Hoe lang duurt het bij u als dit bij u gebeurd voor u weer alles hersteld heeft.? Of bent u dan ook “Out of business”.

U weet het niet. Misschien eens tijd een te gaan onderzoeken hoe het bij u is geregeld.