Fotocamera’s, video’s en vele andere programma produceren steeds grotere bestanden. Uiteraard geen enkel probleem voor onze computers en servers.
Vaak wil je deze bestanden met iemand ergens op het internet delen.
Eenvoudig toch. Bestand als bijlage bij de email en klaar.

Helaas.

Emailprogramma’s hebben een limiet voor bijlage’s. Afhankelijk van de instellingen kan je 2, 5 of maximaal 10 Mb aan bijlage bijvoegen.

Bestanden kunnen tegenwoordig echter eenvoudig 30 – 100 Mb groot zijn. Of wat als je een serie foto’s wilt doorsturen?
Gelukkig hebben andere op het Internet hier weer een oplossing voor gevonden.
De bekendste een misschien wel de eenvoudigste in Nederland is het gratis te gebruiken WeTranfer.

WeTransfer ( www.wetranfer.com) maakt het mogelijk om grote bestanden tot 2GB te versturen. WeTransfer is zeer eenvoudig te gebruiken en bovendien helemaal gratis.
Het is mogelijk om WeTransfer te gebruiken zonder software te hoeven installeren. Zowel om bestanden te verzenden en om bestanden te ontvangen is geen aparte software nodig. Het uploaden en downloaden gaat direct via de website.

Wat WeTransfer helemaal eenvoudig maakt is dat het niet nodig is om te registreren, de bestanden zijn bovendien twee weken lang beschikbaar voor de ontvanger. Daarna worden ze automatisch verwijderd.
Nadat u uw bestanden heeft geüpload kunt u maximaal 20 e-mailadressen invoeren van mensen die een linkje ontvangen waarmee ze uw bestanden kunnen downloaden. Ook moet u uw eigen e-mailadres invoeren waarop u een melding krijgt wanneer uw bestanden door de ontvangers gedownload zijn. Tot slot kunt u een kort berichtje toevoegen voor de ontvanger(s).
Degene die uw e-mail ontvangen kunnen via een linkje in de mail doorklikken naar de WeTransfer website en direct deze bestanden downloaden.

Geld verdient WeTransfer door op de achtergrond van de site reclame in de vorm van een afbeelding weer te geven. Hierdoor kunt u gratis gebruik blijven maken van deze dienst.
Waar reclame bij andere vaak storend is zult u hier soms moeite hebben om te ontdekken dat het hier gaat om reclame. Het zijn vaak prachtige achtergronden.

Voor bedrijven die hier veelvuldig van gebruik maken kunnen een reclamevrij eigen kanaal aanvragen.